30 Dec 09

semalam keje aku agak banyak jgak la..tp still bleh main facebook curi2..hehehe..
semalam jgak aku agak lewat sampai ofis..tp xlebih dr 8.30pg..hehehe..kire xlewat la..
masuk je ofis semalam, keje aku memang dah banyak..dari pagi sampai la ptg..huhuhu..
ni antara keje2 yg aku buat semalam :

1) call Ms amy chong, confirmkan booking untuk 2 & 3 jan 2010 ni..

2) call Pn.Jaja, tnye the latest namelist untuk teambuilding..dy kate ade perubahan..sume lelaki xde pompuan..

3) call balik Ms.amy chong, bgtau participants sume lelaki..ms amy kate oklah oklah..hehehe

4) cari materials untuk hicom teck see..then potostat
* thomas kilman, johari window, bingo game, arithmetic test, slides, attendance sheet, evaluation form..mcm2 la...pastu kne plak edit2 yg mane patut...

5) call plak copy mas, tnye nota dah siap blom..so Ali kate " dah siap dah cik ayu.notanya comel je cam awak" wah nak mengayat plak dah ko ni Ali..

6) discuss dgn en.hamid tentang farmers game..edit2 skit..pastu print, pastu g topline printing untuk laminate..

7) temankan kak dalila g hostel.dy nak anta barang.

8) siapkan invoice Hicom teck see..setel dah..

9) issue receipt untuk hicom teck see sebab dy dah wat payment untuk group 3..group 4 n 5 mane paymentnye puan jaja..???

10) kne plak wat orienteering card..aku xleh nak pkir dah bile wat bende ni..susah btol..xpela.aku dapat wat sikit jek..so arini kne siapkan jgak..

k la aku nak sambung wat orienteering card ni..

HAPPY NEW YEAR

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

keje yang banyak.........

Dis weekend aku dah plan ngan housmates aku nak p jalan2, tgok wayang ke ape....tp aku plak xdapat g join kamoo sume...arghhh.........tension gilak....

nak dijadikan cter, semalam Puan Jaja dr Hicom Teck See call, dy nak anta 60pax untuk training dis weekend...aku nak cuti la...suke2 je nak anta..so maknenye 9 & 10 jan 2010 dan 23 & 24 jan 2010 cancel la..then aku gtau En.Hamid pasal hal ni,

Ayu : En.Hamid, Puan Jaja nak wat training sabtu ahad ni..60 pax
En.Hamid : huh ?? betul ke ni??
Ayu : Btol la En.Hamid, watpe nak tipu..
En.Hamid : Yelah2..jap lagi saya call Jaja tu..
Ayu : Saya bru nak cuti en.Hamid..
En.Hamid : Xpela...ayu partner ngan saya..

Oleh kerana 60 pax, kami divide kepada 2 group.so en.hamid n dr.simon akan mengajar. Aku dgn Habib plak akan jd fasi. aku dgn en.hamid, habib dgn Dr.simon.
Dan td plak Abg Black call gtau namelist dah kluar..dy ckap ramai lelaki..wah nampak gayanya aku je la pompuan ni..xpela..dah biase..

so plan aku nak g jalan2 ngan kamoo2 sume, terpakse aku cancel..sowi geng..aku kne keje la..cri duit..huhuhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hye all....jumpe lagi kite..rasenya dah seminggu xupdate blog ni..almaklumlah bz yang amat2 sgt..oleh kerana dah seminggu aku menghilangkan diri, maka banyak sgt cter yg aku nak kongsi kat cni..klau rase nak bace, bace la..tp klau xnak xyah la nak bace k..

1) bercuti di umah along
sejak aku keje ni dah lame sgt aku xp umah along aku ni..bukan jauh sgt pun..kat rawang jek..tp tu la bile sabtu ahad pun keje memang xdapat la p umah along ni.. so sabtu n ahad lepas aku xdikerah untuk jd fasi, lagipun training xde...ape lagi trus call along suruh amek kat pantai dalam..start dari khamis malam sampaila ahad pagi aku kat umah along..rilex abes la..makan pun sdap2 je tiap2 hari..lagi2 bile akak ipar aku masak tomyam..fham2 je la aku ni gler tomyam..thanx along n kak ita.


2) syukur alhamdullillah...
Jumaat lepas - Xmas day, Mr.Raden n the gang organize trip ke melaka..aku nak ikut, tp....
Mr.Raden xbg ikut..huhuhu...

Mr.Raden : syg jumaat sampai ahad ni raden ade trip g melaka dgn dak2 ni..
Mrs.Raden : brape ramai yg join ??
Mr.Raden : ramai la jgak..kitorg berkonvoi dgn moto je..
Mrs.Raden : knape xnaik kete jek..rasenye lebih selamat kan syg ??
Mr.Raden : memang plan nak naik moto je syg..Raden ikot je la..sume dah setuju..
Mrs.Raden : ok la..Putri nak ikut bleh x?? lagipun weekend Putri x g pahang.
Mr.Raden : perempuan tidak dibenarkan untuk join trip ni la syg..hanya lelaki2 cool je..
Mrs.Raden : huhuhu...cool la sgt...boleh blah la...nak ikut jgak..
Mr.Raden : xbleh la syg..nanti la kite g ber2 je k..ckap je syg nak g mane..nanti Raden
bawak k.

Mrs Raden : promise ea??
Mr.Raden : ye syg raden promise..
Mrs. Raden : hehehe..suke2...thanx syg

Sebenarnya aku saje je ayat dy tu..nak test power dy tu..hehehe..lagipun klau join dyorg pun aku kne trun johor dlu..xpela..lain kali je..sowi syg putri saje je nak main2..hehehe..
mase dy nak gerak ke melaka dy xde pun mseg ke call aku..bukan ape agak risau jgak la..yelah naik moto pastu time2 org sume cuti..tp dokan je la sume nye selamat..
nak dijadikan cter, last day dy kat melaka, ahad tu dy call alu..bgtau yg dy accident..ape lagi aku pun jd xkeruan la..tp alhamdullillah dy xde ape2 sgt..cume kawan dy je yg patah bahu..smoga ko cepat sembuh ye wak dol..mase ni la aku jadi nenek2..abes aku bebelkan dy..padan muka..


banyak lagi cter ni..tp aku nak kne wat keje dlu ni..kang bos nampak, mati aku...heheheh

daaaaa~~~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TiRed........

entry yg lepas kan aku ade cter pasal jadi fasi untuk group yg ke4 dr hicom teck see kan?? selesai sudah keje aku sebagai fasi untuk group yg ke4 ni..sungguh memenatkan.baik mental mahupun fizikal.. knape aku cakap camni ?? huhuhu.. yelah rupenye participants yg dtg ni average dalam 35 n above..paling tua sekali umur 60 thun..adoii...nak wat lasak2 xbleh sgt..yg muda2 plak kurang..
time game compass marching aku yg kne handle..so terlari sane terlari cni...pnat2..
dari segi mental plak, aku kne terangkan kat dyorg ni camne nak wat Thomas Kilmann n johari window..then camne nak transfer maklumat2 tu kat dalam table..kne plak ade auntie ni yg xtau membaca. adoii lagi la parah..tp xpe nak xnak aku kne explain jgak..dah keje aku..

tp yg aku kagum, even auntie2 ni xtau baca, dyorg tetap nak wat setiap aktiviti yg TRAINEX buat..bgus gler..dan 4 ur information ade la plak sorg participant ni dr bangladesh..nasib baik dy bleh fham bahasa melayu..

so overall group yg ke4 ni best..
aku enjoy n dyorg pun enjoy..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My New Mobile Phone


Ni la HP baru aku..Sony Ericsson C510..aku xtau la knape aku bleh minat dengan Sony Ericsson ni..mungkin terpengaruh dengan Mr.Raden kot..huhuhu...
If korang nak tau ape function C510 ni, g la kat web Sony Ericsson eak..aku malas la...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

miss U

The Triplet
Farhan hebat !!!
aksi terhebat Farhan
farhana - farzana - fawzan - farhan
sebenarnya aku rindu sgt2 kat anak2 sdare aku..mak uteh rindu kamoo sume...agak lame jgak aku xjumpe dyorg ni.. kakak a.k.a Nur Aeina Farzana dah g skolah dah..wah sronok ye g skolah..sampai xmo balik..camne la agaknye aeina kat skolah yek?? mesti banyak mulut.. anak sdare aku yg kembar 3 ni plak dah pandai berjalan..umur bru je 11bulan..wah hebat2.. Muhammad Amirul Farhan a.k.a gendut (mak aku yg panggil)..huhuhu....farhan ni dah pandai jalan..laju je..tahan lasak sgt2..dah jadi geng aeina gado..huhuhu.. Muhammad Amirul Fawzan.anak sdare aku yg ni paling ensem..cool plak tu..tp dy xpandai jalan lagi..lambat btol la fawzan ni..tp abg ngah kate mungkin dy pandai ckap dulu la..sebab suke bebel sorg2 n jerit2..hahaha.. Nur Alisysha Farhana..dy ni anak ayah..xleh renggang dengan ayah dy..nanti mula la nangis jek..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fasi2 fasi....training2 training lagi.........

dis week 12 dan 13 dec 09 aku jadi fasilitator lagi di SELESA HILLHOMES RESORT BUKIT TINGGI. kali ni untuk group ke4 dr HICOM TECK SEE MFG SDN BHD SHAH ALAM untuk program teambuilding.. tp aku rase tkot ckit untuk group yg ke 4 ni..tkot bukan sebab ape2 sgt pun..tp tkot camne penerimaan participants terhadap program ni.. group yg lepas2 kebanyakan nye dr kaum melayu n adela skit2 kaum india.. tp kali ni majoriti dr kaum india. nak xnak kne g jgak la..dah keje kan??huhu... hope dyorg ni sume sporting la same cam group2 yg lepas.. terutamanya group yg ke3..

dan pada 19 dan 20 dec 09 aku akan dtg ke SELESA lagi untuk Group yg ke5 plak..

untuk teambuilding ni en.hamid as a trainer n aku sebagai fasi yg membantu en.hamid dalam kelas n outdoor activities..
b4 g sane aku knela siapkan materials untuk program ni..banyak nye keje aku..materials untuk podoyo lagi...huhuhu....

keje keje keje..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DuBai BaCk.....

hehehe..DUbai back...sebenarnya bukan aku yg p dubai..en farid yg g sane..alhamdullillah en.farid selamat kembali ke Malaysia semalam..setelah 6 hari di dubai..aku happy sebab dy selamt sampai cni..dan kembali bertugas di trainex..
tau x mase mule2 dy nak terbang p dubai ni, aku rase sdey sgt2...xtau ar nape..yelah bile dy p dubai tinggal lah aku sorg2 kat ofis ni..kebetulan plak en.es cuti..kate je cuti 3 hari tp sampai seminggu..terseksa aku sorg2 kat ofis ni..huhu..

ape2 pun mereka2 sume ni dah kembali bertugas seperti biase..dan sentiase bz dengan pelbagai appointment..hehehe..

chayok2 trainex team

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

INTERNAL POLITIC :

bile korang bace tajuk tu...mesti korang rase entry aku kali ni serius..hehehe..actually xde pun serius mane..juz nak luahkan isi hati je..aku n staff TRAINEX ni memang ok..sumenye baik2..jage aku dengan elok..almaklumlah aku sorang je pmpuan dalam ofis ni..hehehe..
tp ade hal2 yg aku rase xpuas hati..terutamanya bile libatkan maruah diri sendri..aku + en. _ _ + _ _ _ _ _ dah digelar 1 pakatan..pakatan ape xyah ar korang tau..PNC..hehehe..
straight to da point la eak..Pas balik dr teambuilding program dgn BSFJ-JKR bende2 ni sume berlaku..dy ( en._ _ _ _ _ ) bleh ckap pade en. _ _, aku n En. _ _ ade hubungan..gler ke ape..name je boss..tp pkiran xtau mane letak..tolong la..nak cari gado ckap je depan2..xyah ckap2 blakang..terase hati gler, apetah lagi En. _ _..kat ofis aku anggap En. _ _ tu senior aku je..bile kat luar anggap dy cam abg aku..xde perasaan ape2 pun..lagipun umur dah sebaya dengan abg2 aku..dalam banyak2 hal kat ofis ke kat luar ke, en. _ _ yg banyak tolong aku..En. _ _ _ _ _ ade ke tolong??
skrg ni aku dapat rase yg kami ber3 ni menentang dy..lantak la..nak suruh aku resign skrg pun xpe..klau aku resign, cnfirm ofis kelam kabut..bru terase bile aku xde.aku xkisah pun klau dy suruh berhenti keje..no hal la..tp klau btol2 terjadi, b4 aku resign aku nak ckap kat dy ape yg aku xpuas hati..jgn ingt aku kecik2 ni xtau nak melawan..skrg ni aku diamkan je dulu..dan aku yakin staff2 yg lain akan back up aku..
ni bru sikit..blom lagi hal2 lain yg lebih serius..nak cter lebih2 pun aku dah malas..lagipun kat cni jgak aku cri makan..ntahla bile bende2 ni sume akan berakhir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

facilitator Teambuilding..

21 - 22 Nov 09 aku telah jd facilitator untuk Dynamic Teambuilding Program untuk HICOM TECK SEE kat SELESA HILLHOMES RESORT BUKIT TINGGI PAHANG.. biase la bile keje dengan company yg training provider ni, every weekend kne la jd fasi untuk tlong trainer..
sebenar nye ni adalah 3rd group dr hicom teck see sertai program ni..
ape yg aku bleh ckap group ke3 ni lebih mantap dr 2 group yg sebelum ni..abg2 sume memang MANTAP + POWER + PUNCTUAL + HEBAT + SPORTING + GLER2 + LAWAK...ape lagi eak??xtau ar nak ckap ape lagi..yang penting xde stress langsung bile kami ( aku + En.Sukri + En. Azman ) handle u all..
knape aku ckap abg2?? sebab group ni sume nye lelaki xde pmpuan langsung..31 pax..dan bile dalam kelas aku je la sorg2 bunga yg ade..hehehe..naik saham..hehehe...
Selain dr lecture oleh en.sukri, kami telah adakan outdoor activities..antra nya compass marching, abstacles, value game, reef knot, crazy train n caterpillar cross..
participants memang enjoy gler..
tp antra game yg paling kami enjoy adalah crazy train..nak tau knape?? bile baling dadu je mesti dapat genap..klau genap kne mengundur ke belakang..cian group power 11 asyik kebelakang jek..kne gelak plak dengan transfomer n the storm..hahaha..nak pecah perut ar gelak..
yg paling best bile dyorg main compass marching..game ni cam treasure hunt jgak la..untuk cari kunci harta karun tu kami letak kunci tu dalam swimming pool..so rmai la yg terjun dalam kolam tu..aku plak kcau dyorg la..aku ckap kat sane, kat sane ade kunci..hehehe..dyorg ikot jek..hahaha..rupenye kne tipu..
nak jadikan cter adelah abg2 ni geram ngan aku..bile dah abes game ni, aku sruh dyorg balik kelas..time balik kelas tu, ade participant ni, namenye abg azhar, tibe2 je tarik tgn aku n heret aku ke swimming pool..dy campak aku kat dalam tu..huhuhu..nak lawan xterdaya..so same2 ar basah..hampeh btol..tp aku xkisah n xmarh pun kat dyorg..best jgak..bukan ape ni la 1st time aku jd fasi kne heret masuk dalam swimming pool..tQ abg azhar n konco2 nye..
aku xkan lupe peristiwa ni sampai bile2..abg2 sume memang sporting abes..
cume aku harap bile jumpe kat mane2 tegur je aku..aku xkisah pun..

so for the next group on december, see u at SELESA HILLHOMES..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

---->

hari ni dah genap 3 minggu aku kerja.macam2 bende yg jadi dalam opis ni..masing2 sibuk duk cari sales..masing2 nak jadi jutawan..aku je duk ofis manage admin..huhu..ok la jgak..pastu kne call client yang banyak2 ni..huhu..tp untuk dis month, En.Farid dapat sales banyak..RM30K ...banyak gler..jd org kaya...aku pun nak jd cam dyorg..mantap...so bile aku keje kat cni aku dah nampak bape banyak yg aku bleh dapat. next month mybe aku bleh dapat dalam RM2K. Xpun RM1500.ok la bru je keje sebulan..

N dekat ofis aku ni ade sorg dak praktikal dr UNITAR..name dy....xpayah la aku mention kat cni..bukan nak kutuk nak ngumpat ke nak mengata ke..tp dah 2 kali dak ni wat silap..kesilapan yg xsepatutnya dy lakukan..bukan ape dak drjah 3 pun tau nak buat..Bos aku yg cakap camni..bukan aku eak..
1st tu bos sruh pos check, hampir 2 minggu xpos..sampaikan client dtg ofis mintak duit..xke malu..rupenye check tu dy simpan je dalam laci..bengong ar..
2nd dak tu kne pos check n invoice kat client..dah seminggu bru la dy pos.bile tnye knape lambat pos, dy ckap en.es xbeli setem...xbleh ke dy beli dulu??then claim la..dah tu plak pos kat client xda alamat..juz setem jek..xke bangang punye keje..sampai kiamat pun invoice n check tu xsampai kat tgn client..last2 posmen antar balik kat ofis..mase tu la bos dapat tau..ape lagi kne bebel la..naseb baik bos aku tu baik org nye..klau x dy nak ckap "u get out from my ofis.tell your prof come n see me" nasib baik en.es tenagkan bos..klau abesla ko..practical ko dapat F.

So moral of the story, klau xtau pape tanye je..xde sape nak marah klau kite ni bertanya..btol x??
aku bukan nak mengata org ke ape..juz nak ingtkan diri aku jgak..bende2 simple ni jgn la wat mistake..tu je..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: happy fasting ::

HAPPY FASTING to ALL MY FRENZ...puase taw jgn xpuase..dalam bulan yg baik dan mulia ni same2 la kite tingkatkan amalan kite k..insyaALLAH mudah2an amalan kite diterima oleh NYA..aminn...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: my big day ::










entry kali ni nak cter pasal konvo aku kat UM..pade 13 ogos 09..akhirnye aku berjaye jgak abeskan blaja dalam mase 3thun ni..macam2 cabaran dan dugaan yg aku tempuhi sebelum berjaya lulus dengan kepujian..hehehe...thanx god coz memudahkan perjalanan hambaMU ini di UM..

seronok sgt2 coz hampir semua my family members dtg..kecuali kak ann n adik aku..kak ann xdapat cuti coz bdak2 skolah tgh nak exam..adik aku plak ade kelas kat poli..lagipun dy bru je naik sem baru..dan yg paling buat aku happy sgt2 n terharu mr.raden dtg jgak mase konvo tu.thanx syg..putri happy sgt2..wlaupun mcm2 dugaan mase syg nak dtg UM..thanx syg..

so pg2 lagi dah bgun n siap2 la..coz b4 7.30a.m dah nak kne ade kat BP..tp aku dengan semangtnye bangun awal..hehehe..sekali seumur idop kot peluang ni..huhuhu..lain la klau aku further study lagi..tp wat mase ni xkan kot..xlarat nak blaja lagi..hehehe..
bile dah kat BP jumpe la kawan2 yg lame dah xjumpe..rindu kat korg sume..

tepat pkul 8a.m para graduan start bergerak ke DTC ( dewan tunku canselor )aku ikot laluan B..mase nak masuk dalam tu hati berdebar2 tu...xtau ar knape..mungkin sebab tkot ape2 jd bile naik stage nanti..hope xde ape2 berlaku la..

nak dipendekkan cter tibe turn aku naik stage..SITI RAHAYU BINTI MARSIN....(ade org panggil name aku)dengan bangganye aku berjlan ke Toh Puan untuk amek scrool..tq toh puan..hehhee..alhamdullilah xde ape2 jd kat aku mase atas stage.

SITI RAHAYU BINTI MARSIN - IJAZAH SARJANA MUDA EKONOMI DENGAN KEPUJIAN..
syukur alhamdullilah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Virus Influenza A H1N1 ::

Hmm…aku rase aku agak lambat dalam bercerite pasal virus ni..ah xkisahlah tu..Bile bace suratkhabar ke internet ke berite ke kat mane2 sekalipun, sume org bercerite pasal H1N1 ni..di Malaysia sendiri virus ni semakin menjadi2..tp xde lagi la kawasan panas virus ni…walaupun virus ni semakin menjadi2, knape eak rakyat Malaysia ni susah nak mengambil langkah2 pencegahan seperti memakai mask..aku pun same jgak..kekadang pkai kekadang x..hehehe.ikut suke rase hati jek..hehehe..tp denagn memakai mask, aku rase ni la cre paling senang untuk mengurangkan risiko terkena virus ni.Selain tu kite blh gne sanitizer.mcm2 sanitizer ade jual kat farmasi or kdai2 biase…dettol ade, life bouy ade mcm2 la..


Cerite pasal H1N1 ni aku teringat adik aku yg kat poli jb tu..bile abg aku call ckap adik aku kne kuarantin…peh terkejut gler..padahal poli jb bru je dibuka semula selepas kuarantin seminggu..suhu badan dy hampir 39 degrees..so bile jumpe doc, dy kate kne kuarantin 2days…tp adik aku ni agak sengal jgak la…kuarantin ke xuarantin ke tetap p kelas..rajin sgt…selepas tu angah aku plak cter kawan tempat kerja dy, 2 org meninggal sebab positive H1N1..kes yg same..masing2 tgh pregnant..so baby dalam kandungan akan mati dulu before ibunye…seramnye dgr…


Dan sekarang ni plak yg paling aku risau bile mr.raden mengadu batuk2 n selsema..ish risau sgt2..almaklumla Mr.raden bru je balik dr KL tgok aku konvo..hope mr.Raden negative la dr virus ni..syg mesti jumpe doc dengan kadar yg segera taw..jgn wat xkisah jek..xambil peduli pasal kesihatan yek…nanti sape yg susah?? Putri jgak kan??hehhee..


Kepada rakyat MALAYSIA : ambillah langkah2 pencegahan dalam mengurangkan risiko jangkitan virus influenza A H1N1..Jadilah rakyat yang peka dengan kesihatan diri..

Daaa……………..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

=)

pagi2 lagi dah bangun...huhuhu..arini ari untuk amek jubah kat UM tu..yelah nak konvo xkan xpkai jubah kan??selain dr amek jubah, aku nak jumpe ngan dak2 ni..lame sgt2 xjumpe...rindu kat korang...
pkul 8 dah ade kat bangunan exam...awal la jgak..coz start pkul 8.30pg...
pas setel amek jubah, balik la umah..hehehhe...
skr ni dah ngantok..so nak tidow dlu eak..hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: MiNgGu TeRaKhiR PrAkTikAL ::

hari ni dah 29 hb jun..tolak arini tinggal 3 hari saje lagi nak abes praktikal...huhuhu..sdey nye nak tinggalkan TRAINEX consultancy ni....bukan ape aku dengan staff yg lain dah rapat..wlaupun kdg2 adela jgak mengutuk..hehehe..

dr.simon >> our director@CEO..wlaupun chinese, tp dy suke kawan dgn org melayu..kdg2 kelakar, kdg2 tegas, kdg2 marah2..huhuhu..tp sekali tgok cam org melayu..lagipun dy org kelntan..comel taw orgnye..hehehe..

en.hamid >> seorg trainer..aku dah anggap dy cam bapak2 aku jgak..banyak nasihat yg dy bg..termasuklah bab2 cinte..bleh berkongsi ape saje dengan dy..tp klau dy tgh banyak keje jgn ditegur, memang xdilayan la jawabnye..huhuhu..klau xknal dy memang org akan anggap dy ni org biase je..

en.farid >> supervisor praktikal aku..as a program director kat TRAINEX..sekali tgok comel jgak en.farid ni..tp skli pandang xcomel jgak..hehehe..dy ok, baik..kelakar...bile buat keje senyap jek..

en.es >> sporting jgak la dy ni..wlaupun kdg2 xbape nak suke..hehehe..banyak bg tunjuk ajar..

en.nizam >> seorang yg happy go lucky..tp klau dah marah memang kecut perut la..huhuhu..dy baik sebenarnye..suke mengusik..ye ke??agaknye kot..hehhehe..

ape2 pun aku xkan lupekan mereka ni sume..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: zOOm pOrT DicKSoN ::

semalam hari ahad 28 june 09 aku g PD..saje je jalan2 makan angin..hehehe..sampai di UNITI dalam kul 9pg..aku sempat tgok org berakit..dari cre dyorg buat sampaila siap..best gler..tp aku dapat tgok je la..dan org yg incharge aktiviti ni ajak aku naik bot ke tengah laut untuk monitor org2 berakit..xpnah naik bot,ni 1st time..best sgt2..
then dalam kul 11.30 pg gerak p rumah api tanjung tuan..mase nak naik rumah api ni, aku terserempak dengan crew bang-bang boom..dyorg wat shooting kat Rumah api ni..suke tgok pengacara program ni senyum..comel..hehehe..pastu trus naik ke rumah api,tgok2 pemandangan laut yg cantik sgt2..tp klau waktu petang lagi cantik..ni g time tghari,panas sgt2..xbape nak best la..pastu trus trun ke pantai dari Rumah api ni..time trun aku ok lagi..tp bile nak naik tu, aku dah rase lain macam je..
memang banyak stop la mase ni..xlarat beb..slame ni trun naik gunung keluar masuk utan ok je..tp kali ni memang thap yg paling mencabar..tibe di 1 tempat, aku memang dah xlarat sgt2..dan aku hampir pengsan..mase tu dah gelap dah pandangan aku..tp naseb baik ade seseorg yg tolong aku..mase tu dalam sedar xsedar dy tolong aku..alhamdullillah aku ok..xsempat nak pengsan..cume hampir2 je..hehehehe..
lepas tu g casa rachado..lepak2 n minum2..tenangkan diri..hehehe..pastu g corus paradise plak...then balik ke pantai dalam..hehehe

ape2 apepun aku nak ucapkan time kasih pade seseorg tu yg dah tlong aku mase aku nak pengsan..dan aku xkan lupe sampai bile..pengalaman yg xkan dilupekan..sebabnye pertama kali dalam idop aku nak pengsan..huhuhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: MY cARd MAtRIc ::



saje je aku pos entry ni..bukan ape aku dh xpkai lagi card matric ni..sebab aku dah nak konvo bulan 8 ni..selamat tinggal card matric..tp jgn risau yek aku akan jge kau elok2 k..pasni mesti rindu nak pkai card matric ni..huhuhu...selame 3thun bersame dengan aku je..kemane aku pergi kau tetap ade ngan aku..hehehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: GUNUNG PASIR >> 19 --> 21 june 09

1st time dgr name gunung ni...rase cam pelik jek..yelah selame ni xpnah nye nak dgr name gunung pasir ni..gunung pasir ni terletak di n9 malaysia..tempatnye sgt2 ok..dengan sungai nye yg bersih..
aku dtg cni dutugaskan sebagai fasilitator bersame dgn habib n ana. dan en.iszurin sebagai trainer yg akan mengajar participant dr oriental metal industries (OMI) untuk UNIFYING FOR EXCELLENCE TEAM..snang kate teambuilding la..
jumaat 19 june 09 --> gerak ke gunung pasir bersame en.iszurin,habib n ana..kami gerak dalam pkul 4ptg dr TRAINEX. sampai di Gunung pasir dalam pkul 8.30 malam..agak mencabar jalannye..yelah jalan nak masuk utan, korang bayangkanla sendri..sampai saje kat cni, tuan haji omar n capt zaidi n beberape org menyambut kedtgan kami..pastu siap2 kan brgb untuk program esoknye..subab participant akan sampai waktu pagi dalam kul 10pg.dalam pkul 11 malam 2 lagi fasi iaitu en.azman n en.anuwa sampai untuk membantu malancarkan program ni..dyorg ni kire nye cam senior fasi la..dah berpengalaman..so knal2 la kan diri..hehehe..then sambung keje..siapkan je trus tido..
sabtu 20 june 09 --> pkul 7.30 dah siap2 untuk menyambut participant dr OMI..dlam menunggu tu, aku sempat blaja 4 game dr en.azman..peh memang menguji minda btol..tgok cam senang tp susah jgak..huhuhu..sume nye aku xberjaye buat..tp pas en.azman n en.anuwa ajar bru la pandai..dan waktu ni jgak hubungan diantara kami sume menjadi rapat..wlaupun baru sehari knal..masing2 memang sporting..caya la..
dalam kul 10 pg participant sampai..cian dyorg kne jalan kaki dr jalan besar nak kedalam utan ni..tp u all xmerungut..u all memang sporting..
trus kpada sesi ice breaking..bhagikan grup n ade sdikit permainan..ok participant memnag enjoy n sporting..
ni la game yg ditunggu2, jungle tracking.aktiviti start kul 3.30ptg.aku suke aktiviti ni..so aku n en.azman jge grup 1, ana n en.anuwa jge grup 2 n habib n en.iszurin jge grup 3..macam prangai leh tgok bile redah anak sungai ni..nak gelak pun ade..mase brhnti kejap, aku sempat borak2 dengan participant..name dy mohd nafees rainier elias..unik this name rite??dy ok la..so abes je jungle tracking dalam kul 6.30 ptg..
malam nye plak ade aktiviti BBQ n karaoke..aku kne jd juri bersame dgn en.anuwa n en.iszurin..aku masih belasah je bg markah..hahaha..agak2 sdap dapat la lebih markat tu..hahhhaa..
dan malam tu jgak ade participant ajak aku karaoke..adoyaii...aku ni dahla xsdap nyanyi..bile en.anuwa kate jgn malukan TRAINEX, so nak xnak aku g jgak la nyanyi..bukan ape nyanyi depan lelaki seramai 30 org..aku wat bodoh je la..hahaha..nyanyi lagu seiring sejalan dengan boostamam..nak gelak pun ade..xpela yg penting sporting..
malam tu aku tido kul 4 pagi..abes je sesi karaoke aku,ana,en.anuwa n en.azman borak2..bukan ape nak amek ilmu camne nak jd fasi yg baik..banyak yg aku dapat.hehehehe...
ahad 21 june 09 --> aktiviti start kul 7.30 pagi..participant memang punctual..bgus2..pg tu dyorg kne redah anak sungai lagi..tp xla seteruk yg semalamnya..after that masuk kelas..buat chicken dance, main game n lunch..acara kemuncak flag pole game..game ni nak tgok semangat individu n semangat berpasukan..runner yg pertama xleh pkai..cpat surrender..than 2nd runner nafees berjaye bg arahan n kawan2 dy ikot...3kali cube mereka berjaya dirikan 10 btg PVC..congrate ya..then penyampaian cert n bersurai..
sampai umah pkul 7 malam..letihnye..sok nye nak keje plak..huhuhu..
tp bg aku ni adelah pengalaman..sebab jd fasi kepade org2 yg lebih tua dr aku..dlu time skol jd fasi untuk adik2 je..untuk junior2..ade rase kelainan nye la..
kepada TRAINEX : pasni sye nak join lagi taw program camni..best..superb!!!

TRAINEX --> "TRAINING FOR RESULT"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: sWeeT MeMOry ::

ni la pic time aku standard 1..1 berlian..antra banyak2 gambar kelas, pic ni la yg paling aku sayang sgt2..xtau knape..mungkin dia ade kat situ kot..hehehehe...
try tengok betape cute nye aku mase tu..hehehe..n si dia plak nampak comel jgak la..hahahaha..
aku xsangka rupenye aku n mr.raden 1 kelas time drjah 1..tp aku rase aku xpnah kawan dengan dy..tp tu la, TUHAN dah tulis yg kami ni akan bercouple..mybe my future husband..hehehe..
tp kat mane korang sume ni eak??watpe la skrg kan??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: TAQiM NaK KAweN DaH ::

petang dalam kul 1415 on 19/06/09 aku dapat mseg dr mustaqim bin md zin..terkejut aku bile bace mseg ko taqim..dah nak kawen dah rupenye..senyap2 je eak...ape2 pun tahniah dr aku n farid..pasni ko xleh nak racing2 ke ape ke..jge wife ko baik2..taqim kawen 25 july 09..
sebenar nye taqim ni ade lah kawan aku mase drjah 1berlian kat SkFs...after 1998 aku xjumpe dy dah..then 10 thun kemudian aku dapat contact dy semula..kami jumpe kat UM..aku suruh dy dtg UM..hehehe..tq..sgt2 berubah la ko taqim..makin kering je mase tu..hahahha..taqim ni ade lah partner menari aku mase drjah 1..best menari ngan ko taqim..hehehe..aku suke kat dy time tu..dy pun same..cinte budak2..hhahaha..time tu bukan tau ape2 pun..haaha..dulu dimane ade dy, di situ ade aku..ehhehe..
tp tu dulu..skrg ko dah nak berumahtangga..n aku plak tgh bahagia dengan MR.RADEN..kite dah ade kehidupan masing2 kan??
tp 1 je yg aku harapkan, wlauapepun status kite, jgnla putuskan persahabatan yg dah lame terjalin..bukan untuk taqim je, tp pade sume kawan2 aku..
aku sayang sgt2 kat korang sume...

p/s : SELAMAT BERBAHAGIA TAQIM n SELAMAT PENGANTIN BARU..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hmmm...lamenye xupdate blog ni since wat practkal kat TRAINEX ni..bz sgt2..so arini agak free untuk aku post entry2 yg baru..lagipun kat ofis ni xde sape2...sume g outstation..dr.simon ade meeting ngan JTLM..en.hamid n EN.farid yg manje ni ade appointment kat JOhor n Terengghanu n en.eskandar plak ade meeting dgn MARA..en.nizam plak xtau p mane..ade kat shah alam kot..hehehe..so aku kne la jge opis ni..

sejak aku wat praktikal kat TRAINEX ni, mcm2 yg aku blaja n knal dengan org ramai..lagi2 bile dapat join meeting kat putrajaya dengan dr.simon n en.hamid..ramai org2 besar yg aku jumpe..best..tu dr segi meeting...tp bile kat opis ni,kdg2 jadi tension jgak bile keje banyak sgt2..so kne tau la how to handle stress kat tempat kerja..lagipun dyorg ni suke bg keje last minute..huhuhu..xbaik taw wat kite camni..hehehe..

tinggal next week je practikal..rase syg sgt2 nak tinggalkan cmpany ni..yelah wlaupun kdg2 kne marah, tp untuk kebaikan aku jgak..thanx to u all..esp dr.simon la, sampaikan bab makanan pun dy bgtau..ok la..macam2 perangai dyorg kat cni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

industrial training..


3minggu sudah aku kat TRAINEX CONSULTANCY (ASIA) SDN BHD.

macam2 aku belajar..syok gler..staff2 nye baik,bos pun ok..lawak pun lawak jgak la..time serius memang serius ar..praktikal kat cni xla duk saja ja..ade la keje yg nak kne buat..tu yg best..

aku harap pas kluar or abes praktikal ni, aku dapat ape yg aku nak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: HaNdPhOnEs,MoBiLe PhOnEs,HaNdSeTs ?? ::

Mr.Raden's HP - K800i

Mrs.Raden's HP - Nokia Daun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: AyAm GoLeK oooo AyAm GoLeK ::

kak nasrah,kak ila,kak diela n ayumayau

semalam petang aku, kak diela, kak ila n kak nasrah p bukit angkasa..nak tau ape kami buat?? hehehhee...ape lagi p makan ayam golek la..nyummy2..memang sdap gler la..sdap punyer pasal la kami order ayam golek tu 2 ekor..hahahah..lantak la ape org nak kate..makan kuat ke ape ke..bukan dyorg yg tolong bayar pun..hahahha..Bukan ayam golek je kitorg order, tp tomyam udang, kerabu, ulam n sambal belacan n air pun kitorg order..peh mantap ar rase dy..memang marveles arr...

ni la rupe ayam golek nye..sdapp...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ni aku amek kat blog sape ntah..hehehe.aku saje nak try..
-GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos
-GO to the 6th photos in that folder
-Put the picture on your blog & description of it.
sekali pic ni daaa...pic ni diambil mase aku g Autoshow - Belia Pecut Benci Dadah pada 9 n 10 hb Jun 2007 kat Padang Awan Felda Semenchu...dah 3thun pic ni rupenye..
sebenarnye ni ade lah moto abg zaed..abg zaed ni same2 main badminton ngan aku..tengok je la moto dy tu, siap ade bulu tangkis lg..obses dengan badminton..hehehe..ok la moto ni..kategori moto, moto ni dapat 3rd place klau xsilap..berbaloi la letak bulu tangkis kat depan tu..hahahaha..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: CuTi, CuTi, DaN CuTi......::

Mr.Raden cuti 4 hari?? lame gler..syok la dy cuti panjang yek..memang x duduk diam la gamaknye..ade je bende nak dibuatnye...

JUMAAT, 1 MAY = cuti labour day..
SABTU, 2nd MAY = memang hari cuti dy..
AHAD, 3rd MAY = ptotnye dy keje..tp dy cuti..sebab dy ade tournament badminton kat mane ntah...lupe plak name tempat tu..
ISNIN, 4th MAY = cuti lagi..nak setelkan lesen kete dy plak..

ape2 pun enjoy ur cuti ye Mr.Raden...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: WhAtEvEr ?? ::

1) 3 names in your inbox - Mr. Raden, adik Yanti (adik raden) n abg uda
2)Your main ringtone? - Say Hye by Couple band
3)What u did at 12 last night? - lepak2 dengan rumate kat sahor cafe sampai kul 1.30pg.
4)Who was the last person you went out with? Where? - hada,enie,yana n ana kat tropicana city mall n midvalley.
5) The color of the t-shirt you’re wearing? - red t-shirt
6) The last thing u did? -tgk movie - MALL CORP
7) 3 of your everyday favorite items - my handphones, my laptop n tempat tido.hehehe...
8.) The color of your bedroom? - white - biasela duk kolej.huhuhu
9) How much money in your wallet now? - err.. rm430..tp nak kne bayar..utang UM rm323.huhuhu..
10) How’s life? - okey2 jek. Semakin bahagia dengan Mr.Raden..hehehe
11) Your favorite song? - banyak sangat.salah 1 nye TERBANG by fabulous cat
12) What will you do next weekend? - next weekend? nak g antar barang kat umah sewa n check out dr kolej..
13) When was the last time you saw your mom? - 15 april 09. ni pun mase dah nak balik UM pas stdy week..
14) Where is she now? - kat umah la.tgah tido la..dah malam ni..
15) When was the last time you talked to your parents? - td kul 2024..tu pun mak call.hehehe..
16) Where did you have dinner last night? - kat dewan makan kolej kediaman ketiga UM..
17) The last surprise you got? - yesterday.. dr Mr.Raden..kate2 yg dy xpnah kate sebelum ni..secret la..hehe…
18) Last thing you borrowed from your friend? - penyepit kuku kak diela..sebab kuku aku dah panjang..hehehe..
19) Who is your BF/GF or Husband/wife? - BF = Mr.Raden a.k.a Jawe..
20) What do you feel now? - xde mood, malas nak stdy n ngantok..dah kul 3pg ni..
21) Wanna share with who? - share what?
22) Who knows your secret? - ade certain secret hada n angah je tau, ade certain tu Mr.Raden tau, ade certain tu plak mmg aku simpan sorg2. TUHAN je la yg tau..
23) They keep your secret? - Yes..thanx dear fren n Mr.Raden.
24) Are you angry with someone? - Yes.. "mak tiri"
25) The last time you felt so sad? - ade la..mase 23hb 4 aritu..bile exam micro aku xleh nak buat..huhuhu..

daaa ~~~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ThE EnJoY DaY.....30-04-09

semalam aku,enie,ana,hada n yana g berjoli..hehehe..1st g damansara intan ( tempat LI aku n ana ).pastu g tropicana city mall.jaln2 n snap2..hehehe.yana sempat la beli cardigan warna ijau..lawa seyh..aku nak beli jgak tp dah xde..huhuhu..xpela rezki yana..
then dr damansara intan trus p midvalley coz nak tgok wayang.kitorg tgok MALL CORP..hahhaha..kelakar ar cter ni..sblm tgok wayang tu kitorg makan McD.peh nak kejar mase punye pasal, makan laju gler..dah xpandang kanan kiri..hahahaha...
abes makan trus g tgok wayang..pas tgok wayang,alamak enie nak balik plak..ade meeting PUSMAL ngan wan..xpela..
pas enie balik, dyorg teman aku g usha2 kasut..dr 1 kdai ke 1 kdai..last2 beli kat VINCCI..ok la..LI punyer pasal..huhuhu..
pas beli kasut tu aku blanje la dyorg ni makan BIG APPLE..heheh..xterabes korg makn..pastu balik..
memang best gler ar.
malam tu pulak dalam kul 12 setengah lepak sahor cafe ngan kak iela..
naik bilik, on9 sampai ke pg..pastu tido..agi tu plak mr.raden call, kcau je taw putri nak tido..huhuhu...
k la ciaoo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: MMS MAXIS Viewer ::

MR.RADEN a.k.a JAWE

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: KaLaH ::

keputusan frenly game semalam tangkis hilir kalah dengan kmpung melayu..tp menurut kate mr.raden a.k.a jawe, tangkis hilir memang melawan..ok la tu..dapat pengalaman.so next time try lagi bg menang plak k..

another frenly match, dis sunday.. lawan dengan team air tawar 4 plak..

so all the best n gambate

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: TANGKIS HILIR vs KAMPUNG MELAYU ::

malam ni tangkis hilir ade frenly game dengan kmpung melayu..team aku lawan dgn kmpung melayu?? bleh menang ke x ni eak??almaklumla kmpung melayu bukan calang2 team..dah ade name kat Johor ni..xkisah la tu, dalam badminton ape2 leh jd kan??hope team members fight la abes2 k..kalah xpe yg penting melawan..jgn bg dyorg sume ni cekik team kite senang2 jek..So to all my team members Buktikan pada dyorg yg team kite ni xleh dibuat main2.

team members yg akan main mlm ni mr.raden a.k.a Jawe, akmal,panjang,salman, pian,yazid,bid,andak,arep,along,zaki n lain2 la..malas nak type banyak2..hehehe..


BADMINTON FRIENDLY MACTH TANGKIS HILIR vs KAMPUNG MELAYU
Location : Dewan Orang Ramai Felda Semenchu
Time : 10.00pm - friday - 17th April 09


GUDLUCK TO ALL MY TEAM MEMBERS.

** aku dapat bg support pada korg sume dr jauh je la eak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: ~ E.X.A.M ~ ::

~ EXAM MOOD ~
22nd APRIL ---> 5th MAY
Wish me luck frens
tq...
22 april --> history of economic thought
23 april --> microeconomics iii
24 april --> development economics
27 april -> macroeconomics iii
28 april -->english ( reading )
5 may --> land economics

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my Mo0D........

B.O.R.E.D
L.O.N.E.L.Y
D.I.S.A.P.P.O.I.N.T.E.D
e.t.c

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ToDaY AcTiViTiEs......eNjOy......

8 - 9 = kelas ekon pembangunan..xbape best kelas arini..prof xbanyak wat lawak...huhuhu...

9-10 = g breakfast wif yana kat cafe akaun..makan roti telur n teh O ais..sambil tu menyembang la..time ni la nset aku wat hal..line maxis xde plak..adooyaii...sakit je jiwe...

10 - 11 = kelas makro 3 plak dengan dr.aslam..arini belajar hukum Walras..new topic..bile dr.aslam bg lecture 1 jam pun xcukup..xpasal2 abes kelas lambat...dah aku g kelas mikro 3 lambat...

1110 - 12 = kelas mikro 3 plak..continue our topic on last friday..optimal condition n blaja topic baru, Lindahl's Pricing. aku bleh fham skit2 je..huhuhu..

12 - 1230 = tunggu ana,fara,tirah,mala n wan kat dataran...nak g tgok wayang kat midvalley..hada,shu n ennie dr kolej trus ke bus stop belakang lib.

1230 - 1300 = naik rapidKL trus g stesen U..yana nak join skali.then naik rapidKL lagi trus p mid.sampai mid trus g beli tket..peh rmai jgak org tgok wayang ari isnin ni..
kami sume tgok cter KNOWING lakonan nicholas cage..

1315 - 1400 = pas dah dapat tket g la makan McD dlu.sebab perut kawan2 aku dah berkerocong lagu untuk ana..mase ni makan laju gler..sebab wayang start kul 2.then g solat..

1400 - 1600 = KNOWING dah start...mase movie ni nak start, aku harap best la..klau xbest siap la ko hada..hehehe..tp cter ni memang mantap,best gler.klau 5 star aku bg 4.5star. bile aku tgok cter ni,aku terpikir camne la bile HARI KIAMAT berlaku..xdpt dibayangkan kan??nak tau camne jalan cter ni,korg g la tgok eak sendri k.klau ade sape2 yg nak tgok cter ni ajak la aku, aku nak tgok lg..xrugi korg tgok..

1600 - 1930 = shopping time..beli la macam2...

2010 - 2115 = time balik kolej plak..sampai kolej trus lepak kat sahor cafe..makan bihun goreng n air tembikai..xabes pun..time ni mr.raden mseg plak..layan la..
abes je sume trus naik bilik..

letihnyee...tp bile teringatkan blog yg dah lame xupdate ni, tolak tepi dlu letih2 ni...hehehe..

arini aku memang enjoy sgat2..
thanx to hada,yana,fara,ana,shue,ennie,tirah,mala n wan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

EARTH HOUR...



Earth Hour 2009!!
Message:
At 8.30pm on 28 March 2009, cities and towns across the world will turn off their lights for one hour – Earth Hour – sending a powerful global message that it’s possible to take action on global warming.

Taking the first step is as easy as turning off a light. By encouraging entire cities to perform this simple act, for just one hour, a powerful message is delivered to the world about the urgent need to address climate change, and shows that it is possible for everyone to make a difference.

Earth Hour 2009 will be a major call to action for every individual, government and business to take responsibility and play a part in ensuring a sustainable future. Iconic buildings and landmarks across Europe, Asia-Pacific, the Middle East and The Americas will go dark. People will join together to celebrate and create a conversation about the future of our planet.

Earth Hour is a message of hope and action. Imagine what we can do if we act together.

Join us for Earth Hour 2009.

Pesanan daripada :
http://earthhour.org.my...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HaRi Ini.......HaHaHa...

malasnye nak p kuliah pg ni...dah la dis sem kelas sume start kul 8pg..nak xnak kne g jugak kelas development economics ni..arini blaja trade n development..baru aku tau rupenye US la yg paling banyak pinjam duit dengan IMF.aku ingtkan negara membangun je. Dah tu plak kelas rmai yg xde..dr 60 org, tinggal 38 org je yg dtg..yg lain tido gak nye...hehehhe.arini plak tibe2 si prof fadzim ni nak kire sape yg dtg..kire punye kire, rupenye yg dtg xcukup 38org..31 je yg dtg..7 org lagi member yg tolong sign attendence..ape lg bebel la prof..mcm2 perkatan keluar.."penyangak", "hantu"...ganas prof ni..hehehe..naseb korg la kne bar nanti...xleh amek exam..padan muke sape sruh ponteng..hahahaha..

mase kelas microeconomics iii plak, adooyaii satu mende aku xfham..cam nak xnak je dr.tan ni ngajar..yg aku tau td blaja Social Welfare Function..aku tau pun sebab lecturer tu tulis kat whiteboard..hahahhaa...blurr abes la td...xleh jd ni, exam dah dekat..kne blaja ngan budak2 dr.Loke ni..hada, shue n enie, korg kne ajar aku...

Kelas PPE plak,ngantuk abes...almaklumla kelas tghari..perut pun dah berkeroncong lagu untuk ana..hehehe...lapar gler..tp ngantuk2 pun dapat la skit input pasal Walrass n Alfred Marshall..ape beza pendapat dyorg ni...tp xde la beza sgt, banyak persamaan ade laa...

abes la kelas aku untuk arini..
tp aku xbalik trus ke kolej, g lepak kat dataran fakulti sementara tunggu ennie n mas abes tutorial..sebab nak balik saing..

aku dah letih ni..aku nak tidoo jap...chauu...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LoVe........


~TERIMA KASIH CINTA~



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SLuMdOg MiLLiOnAiRe........

ThE AnSwEr Is D : DeStInY...........It Is RiTe???

SuKe DiS PaRt...JaMaL MaLiK LoOk To AmItAbH BaChAn HeLi

OsCaR WiNnEr
AcToRs n AcTrEsS...

FOr Me SLUMDOG MILLIONAIRE Best.............

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

FrIeNdS FoReVeR.......SaYaNg KaMoO.....



" KiTe SuMe RaPat, TaPi MaSiNg2 DuDuK JaUh, So KiTe KnE BeRjAnJi, wLaU ApEpUn YaNg BeRLaKu, wLaU aPePuN YaNg TeRjADi, KiTe TeTaP BeRsAmE SaMpAi BiLe2 "
AnGaH, ZaI, ArM n EpiT......ThAnX fOr bEiNg My VeRy2 bEsTfReN....
SaYaNg KaMoO....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MeMbAcA SiKaP PaSaNgAn....


Menyedari si dia tiba-tiba berubah sudah tentu menimbulkan rasa curiga. Sedang pantai lagikan berubah, inikan pula hati orang. MENGAPA tiba-tiba si dia berubah tingkah? Jika dulu seorang yang ceria kini langkah dan tindakannya semakin dingin, beku bahkan membosankan.Apakah si dia menyimpan sesuatu sehingga begitu berahsia dan tidak lagi ceria seperti sebelumnya? Kasihnya dulu hangat kini bagaikan kaku dan tiada lagi kata-kata indah menghiasi atau ucapan yang dulu menjadi pemula segala perhubungan indah.Sedang pantai lagikan berubah, inikan pula hati pasangan yang pernah berkongsi segenap rasa dengan anda. Di hati mula terfikir apakah si dia sudah ada yang lain? Sedang dulu berjanji sehidup semati kini bicaranya jauh berbeza. Apakah dia sudah memasang yang lain?
Lebih ketara lagi, ada yang dulunya pendiam dan tidak begitu ramah kini segala tingkahnya habis berubah. Mesra, terlalu memanjai anda tanpa diduga memberi hadiah yang berharga juga membuat anda mengumpul rasa curiga.
Pertanyaan demi pertanyaan mula menghantui fikiran sehingga anda menyangka dia mula curang. Tiada orang yang sanggup mengaku dia bermain kayu tiga atau menduakan pasangan. Tidak kira bagi pasangan suami isteri mahupun yang sedang bercinta. Perkara ini sebenarnya boleh diketahui tanpa perlu menunggu si dia mengaku jika anda seorang yang prihatin. Hanya dengan membaca sikap dan tingkah lakunya saja anda sepatutnya boleh mengagak si dia sedang menduakan anda. Di bawah adalah beberapa tanda yang boleh anda perhatikan dan mungkin terdapat pada pasangan. Ingat, walaupun tidur sebantal tetapi mimpi yang datang berbeza:

* Tiba-tiba jadi terlalu sibuk
* Berubah menjadi terlalu setia dan romantik
* Kerap ke luar daerah
* Terlalu banyak berahsia
* Berubah penampilan dan pendapat
---> Lihat pasangan anda..adakah sedemikian rupe??
metro

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ptg td my coursemates, hada,fara,ana,enie,awinn n pian g tgok wayang kat midvalley...aku nak sgt g ngan korang..tp apekan daya aku ade kelas ko-k petg td..xleh xg, sebab aku dah 2 kali ponteng kelas..huhuhu...mesti best kan??
aku xtau dyorg nak tgok cter ape...so dalam kul 10 lebih aku ym ngan hada..tnyela tgok cter ape...tgok DRAGON BALL rupenye..
hada kate cter nye ok la..
bile aku nak tgok movie ni eak??ade sape2 nak temankan aku??



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.................

malam td jiwe aku kcau sey..nak siapkan assignment pun jd malas...ni sume dy punye pasal la...hampir nak gduh dibuatnye...xpela biar aku je yg mengalah..mengalah xbererti kalah kan??

apepun aku tetap sayang dy.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AkU, DiA & BaDmiNtOn.....

Apa ade pada badminton?? Pada sesetengah org memang xde ape2 dengan badminton ni.. tp pada aku, badminton ni sukan yg paling aku minat giler2 ar..naseb baik xgler lagi..heehehe…dari aku kecik sampai la dah anak dara ni badminton tetap no 1. Selain tu aku suke F1 bola sepak..tp dah slow ar..lagi2 F1 bile schumacher retired..trus malas nak tengok..huhu…

Sebenarnya dr skol lagi aku memang aktif dengan sukan ni..then bile dah abes form6 lagi la aktif..siap ade kelab sendiri..TANGKIS HILIR..ni pun adik angkat aku yg ajak join..thanx tik..tp aku xsure la mane la dyorg dapat name TANGKIS HILIR ni…Xsilap aku abg zaed kot yg bg name ni…ok la…dalam kelab ni macam2 prgkat umo ade..dr yg tua,dewasa,muda,remaja, sampaila kanak2..dan kelab ni ade yg dtg dr malaysia n indonesia..meriah kelab…

Dengan aku join kelab ni la, aku blaja knal ramai org..perangai org, sikap org, mcm2 ar..org yg pertama aku knal adalah abg akmal..dy ni dr indonesia..tp memang baik gler…dan skrg dy la tempat aku cerite masalah2 aku..thanx abg..tp bulan 4 ni dy dah nak balik indonesia..nak kawen….xpela, yg penting persahabatan ni akan kekal sampai bile2…

Kerana badminton ni jgak la aku knal dengan mr.raden (my BF)..aku bukannye knal sgt dy ni sape…xpnah nak tgur…yg aku tau dy ni anak kepada wak ja’afar..hehehe…slalu duk usik aku je…xde keje la tu..dr usik mengusik jd la cam sekrg ni…hehehehe…i’m happy now…mr raden ni bile main badminton memang semangat…klau boleh nak cekik musuh je kejenye…tp dy suke sangat partner ngan salman..regu mantap ni..hehehe…

Ape2pun kerana badminton la aku bleh couple ngan dy ni..pejam celik,pejam celik dah 8bulan…
Hope hubungan ni kekal sampai syurga..aminn….
PUTRI sayang RADEN…Luv u so much…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BIRTHDAY =D

Thx to all that have wished me happy bdae on 15 march...
thanx to my :
1- coursemate - hada,fara,shue,enie,ana,tirah,lisa,mas,zila,n sume2 la...tq
2- adik angkat - tik n 2ke...tq
3- besfren - angah,zai...tq
4- family - mak,abah,along,angah,uda n adik...tq eak..
5- kawan kat kelab tangkis hilir - andak,abg akmal,bid..korg tau dr sape birthday
aku pun aku xtau..nway thanx ye..

6- rumate - kak ila n kak diela..tq 4 da present
7- my luvly bf - mr.raden...putri nak present taw..

THANX 999999999x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TAPAK WARISAN MALAYSIA......

KUALA LUMPUR 14 Feb. – Seratus jenis makanan kegemaran rakyat Malaysia termasuk nasi lemak, nasi kerabu, char kuetiau Pulau Pinang, kari kepala ikan, akok serta tapai diumumkan sebagai Warisan Kebangsaan 2009 hari ini.
Pengisytiharan mengenainya dilakukan oleh Menteri Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal di Victoria Institution di (VI) sini hari ini.
Keseluruhannya, terdapat 172 butiran yang diumumkan sebagai Warisan Kebangsaan merangkumi Tapak Warisan - monumen atau bangunan, arkeologi dan alam semula jadi; Objek Warisan - artifak, kerja seni, manuskrip, lagu rakyat, puisi, tradisi lisan, tarian dan seni mempertahankan diri; serta Tokoh Orang Hidup.
Dalam pada itu, Mohd. Shafie juga mengumumkan bahawa Sekolah Menengah Kebangsaan Victoria kini dikenali semula sebagai Victoria Institution, iaitu nama asal yang diwartakan sebagai Warisan Kebangsaan.
Selain itu, turut diumumkan sebagai Warisan Kebangsaan ialah Dewan Tunku Canselor dan Panggung Eksperimen serta Bangunan Canselori di Universiti Malaya (UM) iaitu antara yang dikategorikan dalam kategori Tapak Warisan.
Bagi kategori Objek Warisan antaranya ialah tulisan jawi, dikir barat, gasing dan congkak.


*utusan malaysia*

sebagai warga UM, aku bangga sebab UM dah dikategorikan sebagai tapak warisan..bangganyee....hehehe....tp PANGGUNG EKSPERIMEN tu katne eak??knape aku xtau UM ni ade panggung eksperimen..huhuhu...lepas ni akan aku jejak katne panggung tu...hehehe...

UM IS ONE !!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 ILMIAH 2003

berdiri dr kiri(lelaki) =
sharul,aidil,edin,zul,ejan,apiz,mamat & amanz
berdiri dr kiri(perempuan) = lela,awien,huda,farizan,bakyah,annie,zanna,syuebam,lila,syaz,ekin,odah,siah
duduk dr kiri =
zack,lina, yana,dayah,mizie,ajib,cikgu fatimah,lily,lidat,zai,
ayumayau,imah,maza

bulan mei nanti kite jumpe mase reunion k..miss u all..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

090109 = KuaSa TUHAN...




Tarikh 090109 akan aku ingat sampai bile2..sebab pada tarikh ni lahirnye anak sdare aku yg kembar 3..bukan kembar 2 tp 3..begitu hebatnye kuase TUHAN..tahniah pada abg ngah n kak ann dpat triplets..
comel2 kan??2lelaki 1 perempuan..
mane lelaki mane perempuan??
name2 dyorang ni :
muhammad amirul fawzan
nur alisyha farhana
muhammad amirul farhan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...